Svédmasszázs

A svédmasszázs lehet frissítő, revitalizáló, izomlazító hatású. A svédmasszázs az alapja a gyógymasszázsnak, a sportmasszázsnak és a szegmentmasszázsnak!

A svédmasszázs hatása egyértelmű:

  • Megnyugtatja és ellazítja a testet, lelket egyaránt
  • Csökkenti a stresszt
  • Oldja a görcsöket és a feszültséget

A svédmasszázs lehet egész testre kiterjedő, vagy részmasszázs.

Végezhetjük terápiás céllal egész testre kiterjedő általános masszázsként  (1 órás kezelés), vagy részmasszázsként egyes testtájékon végzett célzott kezelésként pl. hátmasszázs( a kezelés időtartama 25-30 perc) amely akár napi rendszerességgel is igénybe vehető!

Kiegészítő kezelésként is lehet alkalmazni a passzív kimozgatást, melynek célja a mozgás terjedelmének megtartása, a beszűkült ízületek mozgásának oldása. A passzív mozgatást mindig a fájdalom határáig végezzük, bár néha a fájdalom nélküli kimozgatás nem kivitelezhető, ilyenkor mindig a beteg fájdalomtűrő képességét kell szem előtt tartani. Fontos hogy a fokozatosság elvét betartva dolgozzunk! Ízületi gyulladások során is sikeresen alkalmazható terápia. A passzív kimozgatást szükség esetén beleépítem a kezelésbe, amelyet a feltüntetett masszázs ára tartalmaz!

A svédmasszázs hatása

A svédmasszázs hatása az izomzatra főként az anyagcsere  meggyorsításán alapszik, segíti a káros bomlástermékek mint pl. a tejsav eltávozását a szervezetből. Az oxigénnel és tápanyaggal ellátott izom jól működik.  Azokat a kapillárisokat is bevonja a keringésbe melyek nyugalomba voltak.
Hatása elsősorban helyi hatás, amely közvetlenül befolyásolja a vénás és nyirokkeringést, valamint közvetetten hat az artériás keringésre és az izomtónusra. A masszázs mechanikai hatására értágulást vált ki amely a vérnyomás csökkenéséhez, a szív tehermentesítéséhez vezet .

images (21)            svdmasszzs hatsai